Зеленський відповів, чи буде в Україні мобілізації з 18 років

Зеленський додав, що люди у віці молодше 25 років можуть піти служити в ЗСУ за контрактом

Президент України Володимир Зеленський заявив, що наразі в Україні не планується зниження мобілізаційного віку до 18 років. Про це він повідомив в ефірі телемаратону "Єдині новини".

За словами президента, хоча деякі міжнародні партнери висловлюють бажання знизити призовний вік, Україна поки не бачить необхідності в таких змінах. Зеленський підкреслив, що впровадження таких заходів може бути небезпечним.

"Партнери хотіли б, щоб був зменшений мобілізаційний вік. Ми поки не бачимо, що потрібно вводити ці зміни і я вважаю, що вони небезпечні", — зазначив президент.

Він також додав, що громадяни молодше 25 років можуть добровільно вступити до лав Збройних сил України на контрактній основі.

"У Міноборони є контракти, є можливість контрактуватися по своїй волі й у віці молодшому ніж 25 років. Міноборони має пропонувати спеціальні контракти, спеціальні умови", — сказав Зеленський.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Зеленський пояснив, навіщо Путіну саміт БРІКС в Казані. Президент України Володимир Зеленський заявив, що майбутній саміт БРІКС у Казані стане для Володимира Путіна спробою показати, що Росія не перебуває в міжнародній ізоляції. Про це він сказав в інтерв'ю українським телеканалам, яке транслювали в рамках національного телемарафону.

За його словами, Путін буде намагатися просунути на зустрічі БРІКС свою концепцію завершення війни. Він також додав, що БРІКС Путін використовуватиме не стільки для розвитку економічних відносин, скільки для просування свого бачення закінчення війни. Президент України також зазначив, що це питання є одним із найболючіших та викликає багато проблем.