Зеленський відповів чи буде Україна атакувати територію Росії

Український лідер вказав на якій території буде використана західна зброя і чи вдарить вона по Росії.

Президент України Володимир Зеленський під час пресконференції у Німеччини відповів на питання, чи збираються ЗСУ атакувати територію Росії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Радіо Свобода", яке здійснювало трансляцію виступу Зеленського.

Володимир Зеленський 13 травня здійснив візит до Італії, де зустрівся з прем'єркою Джорджою Мелоні та Папою Римським. Далі український президент рушив до Німеччини, де зустрівся з канцлером Олафом Шольцом. Під час розмови Володимир Зеленський відповів на питання про можливе застосування західної зброї на території Російської Федерації.

"Ми не атакуємо російську територію, ми звільняємо нашу законну землю. У нас немає на це сил, у нас не має на це часу та зайвої зброї", - каже президент України.

Володимир Зеленський зазначив, що військові готуються використовувати зброю виключно на територію України, яка визнана згідно з міжнародними договорами.

"Ми зосередились на підготовці контрнаступальної операції для деокупації суто нашої, української всім визнаної території. Ось і все", - сказав Зеленський під час пресконференції у Німеччині.

Переглянути повне відео з президентом України Володимиром Зеленським можна нижче:

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Володимир Зеленський назвав російського диктатора Путіна діснеївською принцесою. Такі слова прозвучали в бік президента РФ через нездатність знайти формат зустрічі для переговорів між країнами.

Також "Коментарі" писали, що в документації Європейського Союзу вказані втрати українських військових. Вони в рази менші ніж втрати російської армії.