Зеленський в ООН розповів про плани Росії і сказав, яким може бути "справедливий мир"

Зеленський розповів, що РФ і далі прагне знищити Україну

Президент Володимир Зеленський під час виступу на Генасамблеї ООН висловився щодо питання встановлення так званого "справедливого миру". За його словами, неможливо його досягти без участі України.

"

Не може бути справедливого миру без України", - сказав Зеленський.

При цьому він підкреслив, зо Росія і далі хоче захопити території України.

"Ми бачимо, що Росія, яка перевищує у 20 разів Україну, все ще хоче більше землі. Насправді це просто безумство. І це безумство полягає в бажанні Росії знищити свого сусіда", - заявив Зеленський.

Президент України підкреслив, що Росії допомагають Північна Корея та Іран, саме тому кожна країна в Європі та Центральній Азії відчувають, що війна може також постукати і в їхні двері.

Зеленський звернув увагу на "формулу миру", яку пропонує Україна. За його словами, її підтримали майже 100 націй і міжнародних організацій.

"І я нагадую Генеральній Асамблеї, що всі нації рівні, які брали участь у Саміті миру, і не було нікого, хто блокував би рішення цих націй", - підкреслив Зеленський.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що формулу миру президента Зеленського обговорили на саміті, який влітку відбувся у Швейцарії. Правда, на ньому обговорили тільки кілька пунктів із формули, які стосуються повернення полонених, ядерної та продовольчої безпеки. Втім, формула миру передбачає також повернення до кордонів 1991 року, покарання всіх військових злочинців та виплату репарацій. При цьому в РФ категорично не сприймають формулу миру та відмовляються її навіть обговорювати.

Разом з тим, у РФ продовжують наполягати на тому, що війна завершиться тільки тоді, коли будуть досягнути всі цілі "СВО".