Зеленський розповів, за яких умов Україна готова почати мирні переговори з Росією

Президент України назвав умови для Росії, щоб почати процес переговорів про закінчення війни.

Президент України Володимир Зеленський повідомив умови, які має виконати Росія, щоб відбувся початок мирних переговорів про завершення війни. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Interfax.

Володимир Зеленський через відеозв’язок взяв участь у конференції Reuters Next. Там президент України назвав ключову умову для початку мирних переговорів з Росією для закінчення війни.

"Насамперед вони мають вийти, тому що це реальний спосіб зупинити війну", - стверджує президент України.

За словами Зеленського, лише після виходу російської армії з території України можуть відбутись розмови про завершення війни.

"Вони мають вийти, і після цього ми можемо розпочати дипломатичну платформу або шлях до того, як закінчити війну", - сказав Володимир Зеленський.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Володимир Зеленський порівняв втрати України з втратами російської армії за час війни. За словами Зеленського, попри те, що у Росії у чотири рази більше військовослужбовців, Україна зазнала втрати на війні в кілька разів менші.

Також "Коментарі" писали про заяву радника голови Офісу президента Михайла Подоляка щодо мирних переговорів з Росією. За словами Подоляка Росія насправді пропонує не мирні переговори для закінчення війни, а прагне зробити паузу, щоб наростити свої війська, проаналізувати помилки, натренувати солдатів та продовжити війну в Україні з новими силами. Крім того, Подоляк зазначив, що навіть під час призупинення військових дій Росія буде вчиняти терористичні акти на території України.