Зеленський розповів нові подробиці про план перемоги України

Наступного тижня Україна представить союзникам план перемоги у війні, заявив Володимир Зеленський

У плані перемоги України, як повідомив президент Володимир Зеленський у своєму вечірньому зверненні, детально розписано складові військового пакету, який має суттєво посилити оборонний потенціал країни.

Президент провів зустріч із військовим командуванням, під час якої було підготовлено важливий і змістовний військовий пакет, що сприятиме значному посиленню обороноздатності України в рамках плану перемоги.

"Разом працював із військовим командуванням. Підготовлено хороший, сильний зміст для військового пакета – саме того, що може відчутно зміцнити Україну згідно з планом перемоги", – каже він.

Також Зеленський акцентував увагу на необхідності збільшення кількості бойових літаків у Збройних Силах України та пришвидшення підготовки українських пілотів. "Маємо чітке бачення, як збільшити кількість бойових літаків в Україні та пришвидшити процес навчання наших пілотів. Всі завдання для Повітряних сил та Міністерства оборони України чітко окреслені", – підкреслив президент.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Захід думає про можливість переговорів з Кремлем. Деякі західні країни, що підтримують Україну, починають розглядати варіанти завершення війни до 2025 року, обговорюючи можливість переговорів між Російською Федерацією та Україною. Проте, будь-які рішення щодо переговорів повинні ухвалювати виключно представники української влади. За інформацією, опублікованою Bloomberg, у представників Заходу з'являються побоювання, що українські сили можуть бути змушені достроково припинити бойові дії.

У зв’язку з цим серед західних лідерів почали серйозніше обговорювати доцільність мирних переговорів як одного з можливих способів завершення конфлікту між агресором Росією та Україною. Такий сценарій розглядається в рамках стратегії на 2025 рік.