Зеленський розповів на яких умовах має завершитись війна в Україні

Володимир Зеленський вважає, що для пришвидшення процесу мирних переговорів, Україна має активніше завдавати ударів по території Росії.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що російсько-українська війна має бути закінчена на українських умовах. За словами Зеленського, цьому буде сприяти те, що наслідки російської агресії перейдуть на територію РФ.

Володимир Зеленський у вечірньому зверненні подякував кожному воєнну та усім, хто працює в Україні для завдання ударів по російських аеродромах, нафтопереробних заводах та логістиці. За словами президента, це один з найбільш ефективних засобів змусити Росію до мирних переговорів на умовах України.

"Там, звідки Росія завдає ударів по Україні, звідки запускає ракети, шахеди, бомби, нам потрібно це рішення, щоб ми могли діяти всією зброєю, яка може бути ефективною. Ми маємо захистити життя наших людей, завершити війну на наших, українських умовах", - заявив Зеленський.

Президент наголосив, що кожен удар, який відповідає на російські авіабомби, знищує логістику та російські військові бази наближає справедливе закінчення війни в Україні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Кремлі відреагували на готовність України до мирних переговорів для закінчення війни. Представник Путіна Дмитрій Пєсков заявив, що Москва чула про заяви щодо мирних переговорів, однак не бачить жодних рухів Києва. Також речник Кремля наголосив, що Росія виступає за "мирні переговори", однак на своїх умовах - окупацією українських територій, тобто з порушеннями міжнародного права.

Також "Коментарі" писали про відповідь речниці МЗС РФ Марії Захарової на повідомлення Зеленського про необхідність Росії долучитись до мирних переговорів для закінчення війни.