Зеленський розповів, на що очікує після дозволу Байдена бити по РФ

Президент Володимир Зеленський повідомив, що дізнався про дозвіл Білого дому бити американською зброєю по РФ сьогодні вранці. Тепер він хоче побачити, як все працюватиме на практиці

Президент Володимир Зеленський повідомив, що отримав від військових інформацію про дозвіл Сполучених Штатів на удари по території Росії. Про це він заявив під час прес-конференції на третьому саміті Україна - Північна Європа.

Як відзначив Зеленський про отримання такого дозволу він дізнався сьогодні вранці. При цьому він відмовився розкривати всі деталі цієї події.

При цьому президент назвав рішення Вашингтону про використання наданої зброї для завдання ударів по території Росії значущим кроком вперед. Він підкреслив, що це дозволить Україні краще захищати жителів прикордонних територій.

Зеленський підкреслив, що тепер хоче побачити, як все буде відбуватися на практиці.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що американські ЗМІ повідомили про те, що у четвер пізно ввечері у Білому дому прийняли рішення про те, щоб дозволити Україні бити по території Росії американською зброєю. Проте це модна робити виключно для захисту Харківської області. Також відзначається, що Байден прийняв таке рішення під тиском. За інформацією ЗМІ, перші удари по території РФ можуть бути завдані уже найближчим часом. Можливо, мова йде навіть про години.

При цьому в Росії заявили, що їм нічого не відомо про рішення Байдена та його дозвіл українцям бити по території РФ. При цьому речник кремлівського диктатора Дмитро Пєсков відзначив, що мова йде про ескалацію.

Окрім того, Дмитро Меведєв традиційно пригрозив ядерною війною через рішення Байдена. Він закликав зрозуміти, що Росія, буцімто, дійсно може вдарити по Україні, а також деяким країнам НАТО ядерною зброєю.