Зеленський розповів, коли очікує закінчення війни в Україні

Володимир Зеленський розповів, що може допомогти закінчити війну в Україні наступного року.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що хоче закінчити війну в Україні не пізніше 2025 року. За його словами у цьому допоможе план перемоги, а також підтримка міжнародних партнерів.

Володимир Зеленський після зустрічі з Папою Римським у Ватикані здійснив візит до Німеччини, де зустрівся з канцлером Олафом Шольцом. Перед початком офіційних переговорів з німецьким лідером Зеленський заявив, що хотів би закінчити війну у наступному році і для цього представить план перемоги Олафу Шольцу.

"Сьогодні я представлю Олафу план, як, на нашу думку, примусити Росію до миру, тобто як завершити цю війну, хотілося б, не пізніше ніж у 2025 році", – сказав Зеленський.

Зеленський зазначив, що план перемоги, це черговий крок, який наблизить мир в Україні.

"Тобто цей план – не на заміну нашій мирній ініціативі, а щоб посилити позиції України заради наближення до миру", – наголосив президент.

За словами Зеленського, увесь світ бачить, як Росія ухиляється від дипломатії та справедливого закінчення війни в Україні на основі статуту ООН. Тому, Україна спільно з міжнародними партнерами має примусити Росію до миру.

"Ми потребуємо саме цього – відновлення справедливого миру для України, і це перемога для нас, і саме заради цього ми працюємо", – підсумував Зеленський.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у хорватському Дубровнику під час саміту "Україна – Південно-Східна Європа" Володимир Зеленський також називав 2025 рік, як рік, коли війна в Україні може завершитись.

Також "Коментарі" писали, що Зеленський запропонував, як повинна закінчитись війна в Україні.