Зеленський прямо відповів на критику запрошення України до НАТО

Володимир Зеленський прокоментував риторику про те, що Україну не беруть в НАТО через страх воювати проти Росії.

Президент України Володимир Зеленський відреагував на заяви деяких європейських та американських політиків, які називають запрошення України до НАТО "червоною лінією" через можливість бути втягнутими Альянсом у війну проти Росії.

Володимир Зеленський після представлення плану перемоги на засіданні Євроради дав пресконференцію на якій відреагував на критику запрошення України до НАТО.

"Весь цей час вони вважали, що НАТО - це втягування альянсу у війну. Навіть запрошення України до НАТО - це нібито "червоні лінії". Запрошення не вважаю жодними "червоними лініями"", - сказав Зеленський.

За словами президента, замість реакцій на дії російського диктатора Володимира Путіна НАТО мало б здійснювати на нього тиск, зокрема запрошенням України в Альянс.

"Це превентивний крок показати, що не Путін змінює курс усього світу, а навпаки, весь світ готовий змінювати того чи іншого агресора", - додав президент.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Зеленський розповів про два можливі шляхи захисту України. За його словами, якщо Україна не стане членом НАТО, тоді вона буде мати власну ядерну зброю від якої добровільно відмовилась підписавши Будапештський меморандум в обмін на гарантії безпеки. Президент додав, що таку тезу озвучив у розмові з Дональдом Трампом, який назвав це "справедливим аргументом".

Також "Коментарі" писали про генерального секретаря НАТО Марка Рютте, який відповів, коли Україна стане членом Альянсу. За його словами, Україна може приєднатись до НАТО, як 33 або 34 член.