Зеленський: ППО збили майже тридцять "шахедів"

"Ваша влучність, хлопці, – це буквально життя для України", - заявив Зеленський

За минулу ніч у небі України були знищені майже 30 "шахедів". Про це, як повідомляють "Коментарі", заявив президент України Володимир Зеленський.

"Дякую всім воїнам мобільних вогневих груп, авіації наших Повітряних сил та зенітним ракетним військам. Ваша влучність, хлопці, – це буквально життя для України. Чим ближче до зими, тим більше буде російських намагань зробити удари потужнішими. Усім нам в Україні важливо бути ефективними на сто відсотків. Попри всі складнощі. Попри всю втому. Попри будь-які намагання послабити Україну", - заявив в своєму вечірньому відеозверненні Володимир Зеленський.

До речі, один із ворожих дронів із ПЗРК знищив майбутній сержант – старший солдат Микола Салабуда – стрілець-зенітник взводу охорони Херсонської зенітної ракетної бригади. Примітно, що це був перший пуск і перше збиття.

За даними Повітряних сил ЗСУ, всього противником було запущено 38 ударних безпілотників "шахед", з яких збито - 29.

Тим часом, в Іспанії протестують проти амністії сепаратистів. Каталонські сепаратистські партії вимагають звільнити від відповідальності близько 1400 своїх прихильників.

Ілон Маск розповів, за що банять у Х. За гасло прихильників ХАМАС, що закликає до геноциду євреїв, виганятимуть із соціальної мережі. Свою заяву Ілон Маск зробив після скандалу, коли у пронацистських постах користувачів у його мережі Х було виявлено рекламу відомих брендів. Після цього низка американських технологічних гігантів відмовилася від реклами в колишньому Твіттері.

А росіяни ставлять пенсіонерів в окупації перед непростим вибором. Українцям в окупації пропонують паспорти РФ в обмін на соцвиплати.