Зеленський назвав поступки, на які готова піти Україна для отримання допомоги від США

Володимир Зеленський заявив, що Україні потрібна якомога швидше допомога США, навіть, якщо вона буде представлена у формі кредиту.

Володимир Зеленський розповів, що Україна готова погодитись на кредит від США, щоб швидше отримати допомогу. Президент назвав "недорослим підходом" США до питань безпеки світу, зокрема щодо допомоги у війні в Україні.

Під час інтерв’ю в ефірі телемарафону Володимир Зеленський прокоментував ситуацію з затримкою допомоги від США.

"Ми погодимося на будь-який варіант. Якби Україні запропонували дати в кредит сьогодні або безкоштовно все через рік, то ми б сказали: "Тільки сьогодні". Важливо – чим швидше, тим краще", - сказав президент.

Зеленський також наголосив, що Україна все ж таки отримає допомогу від США, однак критикує Сполучені Штати. За словами президента, в Америці перетворили питання допомоги Україні на внутрішньополітичне, що показує "недорослий підхід" США до безпеки всього світу.

"Проте, я вірю, працюю, надіюсь, що розум все ж таки переможе і ми отримаємо відповідну допомогу", - додав Володимир Зеленський.

Нагадаємо, що законопроєкт про надання пакета допомоги Україні залишається не прийнятим у Конгресі США з жовтня 2023 року. Представники республіканців спочатку намагались прив'язати допомогу Україні до виділення коштів на охорону кордону США, а в останні місяці спікер Палати представників Майк Джонсон просуває ідеї допомоги Україні через кредит. Однак його колега, трампістка Марджорі Тейлор Ґрін заявила, що будь-які кроки Джонсона щодо схвалення пакета допомоги Україні будуть означати втрату його посади.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Білому домі відреагували на ідею надати Україні допомогу в кредит.

Також "Коментарі" писали про те, коли у Конгресі США будуть розглядати питання про допомогу Україні.