Зеленський назвав один із ключових пріоритетів року у війні проти РФ

Володимир Зеленський назвав кошти РЕБ одним із ключових пріоритетів року

Україна активно працює над забезпеченням областей системами радіоелектронної боротьби (РЕБ) для захисту від ворожих дронів. Це один із ключових пріоритетів української влади у 2024 році. Як передає портал "Коментарі", таку заяву у традиційному вечірньому відеозверненні зробив президент Володимир Зеленський.

Глава держави розповів, що він заслухав доповіді ситуації на фронті, від військових, а також звіти від МВС, ДСНС, регіональної влади щодо роботи протиповітряної оборони.

"З початку року і до теперішнього часу збито вже 359 "Шахедів". Влучність наших захисників неба, робота РЕБ, підтримка кожного з наших партнерів по повітряному щиту - це буквально порятунок життів. Працюємо, щоб додати більше ефективності нашим мобільним вогневим групам і щоб ще більше регіонів України отримали захисні системи РЕБ. Це – один із ключових пріоритетів року", - заявив Володимир Зеленський.

Варто зазначити, оскільки Росія використовує проти українців дрони та ракети, в Україні виникла потреба у засобах РЕБ. Як заявляв міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, Україна має амбіції перевести виробництво РЕБ на ринкові рейки та відкрити його для підприємців.

Крім того, за словами Михайла Федорова, в Україні можуть створити окрему бригаду з РЕБ.

Читайте також на порталі "Коментарі" - президент України Володимир Зеленський заявив, що планується розробити новий справедливий механізм бронювання працівників підприємств, які підлягають військовому призову. Він також запевняє, що зараз один із топових пріоритетів нашої держави – дати максимум можливостей підприємцям працювати задля економічного зростання та створення робочих місць. І закликає створити "прозорі, чисті, законні відносини між державними інститутами та бізнесом", щоб останній працював у легальному полі. Як оцінюєте такі заяви? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.