Зеленський: Ми готові до зими, але без додаткових систем ППО не обійтися

Україна готується до важкої зими, але потребує більше ППО

Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з головою Європейської Ради Шарлем Мішелем наголосив, що рішення про передачу Україні 35 млрд євро, заморожених як російські активи, потрібно ухвалити найближчим часом. Ці гроші необхідні для виробництва оборонних систем і допомоги людям, які через війну залишилися без житла.

За словами Зеленського, попри затримки у постачанні зброї з-за кордону, Україна змогла самостійно налагодити виробництво дронів та інших озброєнь. Тепер, щоб розширити це виробництво, потрібні кошти. Частина цих грошей піде також на підтримку громадян, які постраждали від війни і втратили свої домівки.

Президент також зазначив, що зима вже близько, і це традиційно складний період для України, який цього року стає ще небезпечнішим. Зеленський підкреслив, що Україна вже підготувалася до зими, але наголосив на потребі в додаткових системах протиповітряної оборони, щоб захистити населення від ракетних атак. Він не став уточнювати, які саме системи необхідні, але підкреслив важливість їх отримання найближчим часом.

"Але й зима наближається. І для нас зими завжди складні. А ця ще й небезпечна. Ми, звісно, підготувалися. Ми виконали своє "домашнє завдання". Але нам треба все ж таки отримати системи протиповітряної оборони (ППО). Більш детально про це я тут не скажу", - додав Зеленський.

Раніше “Коментарі” писали, що якби Україні вчасно допомогли міжнародні партнери, бойові дії могли б завершитися ще наприкінці 2022 року з поверненням до кордонів 1991 року, відзначив в ефірі 24 каналу військовий експерт Роман Світан. За його словами, у той час російська армія була ослабленою, майже розбитою та деморалізованою, що надавало можливість реалізувати низку завдань і завершити війну.