Зеленський готовий прислухатись до "мирного плану" Китаю: які умови

Україна очікує підтримки Глобального півдня, щоб провести новий Саміт миру щодо війни в Україні.

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що Володимир Зеленський готовий прислухатись до мирних ініціатив інших країн, зокрема Китаю та Бразилії. Однак це буде можливо після завершення формули миру.

Андрій Єрмак в інтерв'ю Corriere Della Sera розповів, чи слід очікувати на проведення нового Саміту миру до кінця року, якщо російський диктатор Володимир Путін не бажає йти на мирні переговори. За словами керівника ОП, Україна на початку листопада завершити формулу миру, і тоді Зеленський буде розглядати ініціативи країн, які стали найбільшими партнерами РФ. Єрмак вказує, що деякі ідеї Китаю можуть бути інтегровані у формулі миру.

"На початку листопада ми завершимо нашу формулу миру, і Зеленський сказав, що тоді він буде готовий прислухатися до інших ініціатив, таких як Китай, Бразилія, Південна Африка тощо, щоб інтегрувати їх у нашу. Тоді наша пропозиція матиме значну підтримку", - сказав Єрмак.

Керівник Офісу президента наголосив, що Україна не орієнтується на позицію Путіна, який почав війну, а сподівається на підтримку інших країн.

"Ми будемо готові провести міжнародну конференцію, коли відчуємо силу та підтримку Глобального півдня для переговорів з Росією", - сказав Єрмак та додав, що Україна планує наступний саміт якомога швидше, однак невідомо, чи він станеться цього року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Андрій Єрмак розповів про готовність України обговорювати усі можливі варіанти закінчення війни, однак на кількох попередніх умовах.

Також "Коментарі" писали про те, що Зеленський анонсував позитивні новини для України наступного тижня.