Зайти до міста не вдається: Покровський напрямок перетворився на пекло для ворога

Закріпитися росіяни в місті не можуть вже третій тиждень - росіянам доводиться йти приблизно два кілометри дорогою, яка повністю прострілюється з терикону.

Місто Селидове стало однією з найскладніших точок для російських військ на Покровському напрямку. Система оборони, яка була зведена вздовж адміністративного кордону, ефективно використовує рельєфні та природні особливості місцевості. Цей бар'єр, що включає канал, річку та терикон, надає українським силам висоту і ускладнює противнику можливість просування з північного напрямку до міста.

Такою інформацією поділився військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко в інтерв'ю для Євгена Кисельова на каналі "Фабрика новин". Він зазначив, що зараз російські війська зосередили свої основні сили на південному фланзі, що призвело до призупинення їх наступу на Покровському напрямі через Новогродівку.

"У районі Новогродівки російські сили також займаються формуванням флангів, зокрема в північно-західному напрямку до Лисівки та Сухого Яру. Проте вони знову зупинилися через природні перешкоди, зокрема водойму, що уповільнює їх просування", – зазначив Коваленко.

Експерт вважає, що мета російських окупантів на цьому фронті полягає у формуванні умов для виходу на Лисівку та подальшого просування до Покровська, з наміром вирішити питання із південним флангом.

"З огляду на те, як вони застрягли в Селидовому і ще не дісталися Гірника, думаю, їхня операція на південному фланзі триватиме щонайменше до кінця жовтня – початку листопада", – припустив Коваленко.

Він також зазначив, що міф про можливу паузу в російському наступі через осіннє бездоріжжя не має підстав. Якщо агресор матиме бойові завдання, наступ триватиме, оскільки погодні умови не є для нього стримувальним фактором.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що на Покровському напрямку ЗСУ відступають, щоб уникнути масового обвалу фронту.