Заява США щодо боїв у Курській області розлютила Росію: що не сподобалось

Російський посол у США Анатолій Антонов скаржиться, що американська зброя вбиває росіян.

Речник Білого дому з питань національної безпеки Джон Кірбі заявив, що головне завдання США допомагати Україні, а військові операції нехай краще коментує українська сторона. Така реакція на бої в Курській області розлютила російського посла в США Анатолія Антонова, який обурився через заяви Кірбі.

Російський посол у США Анатолій Антонов прокоментував заяви Білого дому щодо боїв на території Росії. Посол РФ закликав Сполучені Штати перестати надсилати зброю Україні через прорив кордону в Курській області.

"Заяви влади США у відповідь на провокаційну витівку ЗСУ у Курській області обурливі. США мають припинити постачання озброєнь Україні", - сказав Антонов.

Далі російський посол у наративах російської пропаганди звинуватив Україну в терористичній діяльності, а також критикує США, які надають зброю українським військовим для захисту від агресії РФ.

"Дії ЗСУ у Курській області є терористичною акцією, ніхто не приховує, що знаряддям вбивства росіян стала зброя США", - скаржиться Антонов.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що речник Держдепу США Метью Міллер відреагував на бої в Курській області. Американський чиновник заявив, що Україна не повідомляла Сполучені Штати про свою операцію в Росії, однак політика США щодо підтримки українського народу не зазнала змін.

Також "Коментарі" писали про те, що речниця МЗС РФ Марія Захарова прокоментувала прорив російського кордону та звинуватила Україну в "терористичних діях". Згодом Захарова виступила з новою заявою, де розкритикувала президента Володимира Зеленського через ситуацію в Курській області.