Завершення війни у 2025 році: Захід думає про можливість переговорів з Кремлем

Вікно можливостей для переговорів між Києвом та Москвою може виникнути між виборами в США та інавгурацією нового президента.

Деякі західні країни, що підтримують Україну, починають розглядати варіанти завершення війни до 2025 року, обговорюючи можливість переговорів між Російською Федерацією та Україною. Проте, будь-які рішення щодо переговорів повинні ухвалювати виключно представники української влади. За інформацією, опублікованою Bloomberg, у представників Заходу з'являються побоювання, що українські сили можуть бути змушені достроково припинити бойові дії.

У зв’язку з цим серед західних лідерів почали серйозніше обговорювати доцільність мирних переговорів як одного з можливих способів завершення конфлікту між агресором Росією та Україною. Такий сценарій розглядається в рамках стратегії на 2025 рік.

Попри це, жодного тиску на українське керівництво, зокрема на президента Володимира Зеленського, щодо переговорів не чинять і не планують чинити в майбутньому.

Обговорення можливості переговорів зі сторони Заходу зумовлене тим, що на цей час немає очевидних ознак значних змін на фронті. Зважаючи на наближення зими, коли активність бойових дій знижується, виникає потреба знайти рішення для виходу з тупикової ситуації.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Українці назвали прийнятний результат закінчення війни. Президент України Володимир Зеленський заявив про план перемоги України, який буде представлено Джо Байдену, а після його погодження й іншим світовим лідерам. Компанія Active Group провела дослідження та запитала українців, який для них буде прийнятний результат закінчення війни.

Згідно з результатами опитування Active Group, 38,5% українців назвали прийнятною умовою закінчення війни – це звільнення усіє території України. З них 21,7% зазначили, що крім деокупації, Росія також повинна виплатити компенсації Україні за військову агресію. Крім того, ще 9,7% опитаних вказали, що для них прийнятним результатом стане зникнення Росії.