Завдяки чому Курська операція стала успішною: аналіз ситуації

Українська армія не зустріла сильного спротиву на російській території

Для російських загарбників стало несподіванкою, що ЗСУ самі не відступили на третій день наступальної операції у Курській області, заявив офіцер ЗСУ Микола Мельник.

"Збройні сили України, не зустрічаючи сильного спротиву та не розтягуючись на російських дорогах, розширюють плацдарм на Курщині. Для росіян стало несподіванкою, що українці самі не відійшли на третій день, як це було раніше, а натомість нарощуюють свою присутність та не збираються нікуди йти", - зазначив Микола Мельник.

За словами офіцера ЗСУ, Курська операція - один з найуспішніших проєктів Сил оборони України за останні два роки, який змусить росіян направити у Курську область резерви, які ще вчора йшли на Покровськ.

Водночас, зауважив військовослужбовець, ситуація на Покровському напрямку залишається критичною для ЗСУ.

"Одні бригади, які вже рік перебувають на фронті без ротації, не мають ні людей, ні техніки, щоб спинити росіян. При цьому новостворені бригади встановлюють рекорди з відкочування назад", - додав офіцер ЗСУ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Володимир Зеленський відреагував на події, які відбуваються в Курській області. Він підкреслив, що українці вміють досягати своїх цілей, хоча саме росіяни вибрали "досягнення цілей" у війні. Очільник України повідомив, що головком Олександр Сирський протягом дня йому тричі доповідав. При цьому Зеленський підкреслив, що всі ці доповіді були результативними, і саме це потрібно Україні. Окрім того, Зеленському також доповідав міністр оборони Рустем Умєров. Його доповідь стосувалася постачання озброєнь та техніки українській армії.