Заробляють на горі: шахраї все частіше виманюють гроші у родичів полонених

Зловмисники намагаються заробляти на горі українців

В Україні побільшало шахраїв, які вимагають гроші у родичів полонених та зниклих безвісти військових, повідомив керівник секретаріату Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Богдан Охріменко.

"Кількість шахраїв неймовірно зросла, оскільки вони прекрасно розуміють, що держава піклується про цю категорію громадян, яка має право на виплату грошового забезпечення. Шахраї цим зловживають", - розповів Богдан Охріменко.

За його словами, інформацію про відповідні інциденти Координаційний штаб передає СБУ, Нацполіції, кіберполіції.

Посадовець розповів, що шахраї шукають своїх жертв через соціальні мережі, а тому не варто в соцмережах публікувати детальну інформацію про своїх близьких, які потрапили в полон чи зникли безвісти.

"Якщо ваш близький зник безвісти - звертайтеся до Координаційного штабу, Об'єднаного центру при Службі безпеки України або Національного інформаційного бюро. Звертайтеся лише до державних організацій, які займаються цим питання", - додав він.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Третій штурмовій бригаді назвали нікчемною та ганебною відповідь НАТО на відправку Північною Кореєю військ на війну в Україні. "Кожна заява НАТО, ООН чи інших структур наших західних партнерів виглядає все більш нікчемно та позорно. У них перед носом тоталітарні держави створили союз, обмінюються зброєю та військами, а вони збираються "розбудовувати партнерства та активізувати підтримку". Тобто нічого не збираються робити", — заявив майор ЗСУ Максим Жорін.