Заражена вода на Херсонщині: чи правда це

Окупанти активізували дезінформаційну кампанію про «зараження води» на Херсонщині

Так званий "губернатор Херсонської області" Володимир Сальдо у коментарі російським пропагандистам озвучив брехню, ніби українська влада готується застосувати хімічну та бактеріологічну зброю, аби за її допомогою заразити водойми Херсонської області. Про це повідомляє Центр протидії дезінформації РНБО, інформує портал "Коментарі".

"Подібними заявами кремлівські ставленики на окупованих територіях намагаються дискредитувати українську владу в очах цивільного населення. Також звинувачення України у підготовці до застосування заборонених видів зброї росіяни часто використовуються для відвернення уваги від власних злочинів або як інформаційне прикриття для підготовки провокацій.

Заяви про можливе застосування хімічної або біологічної зброї мають на меті викликати паніку серед населення. Представляючи росію в образі "рятівниці", ru-пропаганда прагне посилити вплив кремлівської влади на окупованих територіях", – зазначають в ЦПД.

Росіяни вже не вперше запускають дезінформацію про забруднення води на Херсонщині, яке буцімто спричинило спалах невідомої інфекції, зазначають в ЦПД. Подібні заяви спростовували, зокрема, представники місцевої влади.


Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

По областях помітили пилові бурі: до чого тут росія

Серйозне погіршення якості повітря в східних та північно-східних регіонах України помічається сьогодні зранку. В Сумському гідрометцентрі зазначають, що таке явище виникло через "закидання" атмосферним вихором пилу і смогу із території "московії".

"Якщо пил занесло із Каспію, то смог безпосередньо їхній. Там зараз масштабні лісові пожежі. Всю цю суміш із пилу та смогу притягнув південно-східний вітер", – зазначають синоптики. Найбільша концентрація часточок у повітрі наразі фіксується на Сумщині, Полтавщині, Дніпропетровщині та Миколаївщині. У гідрометцентрі рекомендують краще обмежити перебування на вулиці і зачинити вікна.