Замах на Трампа: в МЗС пояснили, чи є зв’язок з Україною

Україна заперечує зв'язок з Раяном Рутом, якого підозрюють у нападі на Трампа.

У Міністерстві закордонних справ прокоментували причетність підозрюваного в замаху на кандидата в президенти США Дональда Трампа Раяна Рута до України та закликали світову спільноту не пов’язувати американця з Україною.

Речник українського МЗС Георгій Тихий на брифінгу відреагував на інформацію, що Раян Рут підтримував Україну.

"Так, ми бачимо з новин, що підозрюваний раніше публічно підтримував Україну. Але подивіться, є сотні мільйонів людей у Сполучених Штатах, які підтримують Україну. І очевидно, що це різноманітна група людей. Ми закликаємо всіх утриматися від штучної прив'язки дій підозрюваного до України", - сказав Тихий.

Речник МЗС наголосив, що Україна засуджує цей злочин та інші форми політичного насильства. За словами Тихого, підозрюваний в замаху на Трампа не пов’язаний з українськими держустановами та не воював у складі військових формувань в Україні.

"Ми раді, що підозрюваного було затримано так швидко, і хочемо підкреслити, що він не має жодних зв'язків з українськими державними установами та ніколи не воював за Україну в складі Інтернаціонального легіону або інших підрозділів ЗСУ", - сказав речник МЗС.

Нагадаємо, що 15 вересня неподалік гольф-клубу, у якому перебував Трамп, сталася стрілянина. У спробі замаху на Трампа затримано та ідентифіковано 58-річного Раяна Рута. Низка ЗМІ пов'язали Рута з Україною. Рут справді був в Україні на початку вторгнення, однак згодом залишив країну та написав книгу в якій розкритикував українську позицію у війні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Дональд Трамп уперше детально розповів про замах на нього.

Також "Коментарі" писали, що Зеленський відреагував на можливу спробу вбивства Трампа.