Залужний розповів, скільки ракет РФ випустила по Україні за останні чотири дні

Найбільша кількість ворожих ракет була випущена по Україні 4 дні тому - 53 крилатих ракети

Російські окупанти тільки за 4 дні випустили сто тридцять одну ракету. Про це заявив головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний під час телефонної розмови з головою об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі та начальником штабу оборони Великої Британії адміралом Тоні Радакіном, яку він провів цієї ночі.

" 4 дні тому ним із різних платформ базування було випущено 53 крилатих ракети, 3 дні тому - 26 ракет, 2 дні тому - майже 40, за минулу добу - 12. Противник демонструє неабияку зухвалість у нанесенні ракетних ударів по території нашої держави. На превеликий жаль, прицільний ракетний обстріл торговельного центру у Кременчуці забрав життя і призвів до травмування мирних мешканців", - заявив Залужний.

Окрім цього, головнокомандувач Збройних сил України повідомив, що північ Луганщини та Харківщини є регіонами, де тривають найбільш інтенсивні бойові дії.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що у мережу злили дані про пілотів, які запускали ракети по ТРЦ у Кременчуці. Російські окупанти, які запускали ракети по ТРЦ у Кременчуці зі стратегічних бомбардувальників Ту-22м3, служать у 52-му гвардійському важкому бомбардувальному авіаційному полку. Ця військова частина 33310 базується у селищі Шайківка Калузької області. Розслідувачі з'ясували, що на озброєнні цього важкого бомбардувального авіаполку стоять саме ті Ту-22М3, які атакуватимуть ракетами Х-22 торговий центр. Командує 52-м авіаполком наразі полковник Олег Тимошин, який і несе безпосередню відповідальність за військові злочини, включаючи обстріл Кременчука та жертви серед мирних жителів. Командиром авіаційного загону в/год 33310 є майор Олексій Іваненко.