Залужний після довгої перерви з’явився у мережі та показав нове фото

Валерій Залужний показав спільне фото із дружиною у горах

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний знову з'явився у мережі після довгої перерви, опублікувавши фото з дружиною Оленою Залужною. Знімок, зроблений під час спільного відпочинку в горах, Залужний розмістив на своїй сторінці у Facebook з підписом: "Україна чарівна". Пост швидко зібрав тисячі вподобайок і позитивних коментарів від українців, деякі з яких вітали його з днем народження, який він святкує 8 липня.

Після своєї відставки Залужний зник з публічного простору. Проте нещодавно стало відомо, що він 10 липня стане до роботи послом України у Великій Британії, про що повідомляють ЗМІ з посиланням на джерела в дипломатичних колах.


Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Кулеба відповів, чи почав Залужний роботу послом у Британії. На сьогоднішній день колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний продовжує підготовку для роботи як посол у Великій Британії. Про це в інтерв'ю "Укрінформу" розповів міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Дмитро Кулеба додав, що розуміє підвищений інтерес до цієї теми, але нагадав, що "всіх послів оцінюють однаково: за результатами".

Також "Коментарі" писали про те, що у Британії сказали, чи зможе Залужний як посол переконати Лондон відправити війська в Україну. Як підкреслив Глен Грант, роллю генерала Валерія Залужного стане роль посла, а не славетного аташе з питань оборони. При цьому він додав, що суспільство має розуміти, що насправді роль посла набагато складніша.

За його словами, чинний уряд Британії налаштований на те, щоб у всіх аспектах надавати допомогу Україні, але це не стосується розгортання військ. Глен Грант висловив сумнів, що Залужний зможе якось вплинути у цьому питанні на офіційний Лондон. При цьому він вважає, що першочерговим завданням генерала стане саме збереження та зміцнення тих відносин, які вже існують між Україною та Британією.