Захоплені окупантами лікарні більше не приймають українців: яка причина

Медичні заклади на окупованих територіях переповнені пораненими росіянами

На тимчасово окупованих територіях сходу України через високі втрати окупаційної армії місцеві лікарні відмовляються обслуговувати цивільне населення.

Як повідомляє Центр національного спротиву, першочергово захоплені лікарні, де працюють переважно лікарі з РФ, обслуговують поранених окупантів. А тому місцеве населення має самостійно їхати в інші міста та шукати лікарню, де їх приймуть.

Варто нагадати, що без паспорта РФ окупанти відмовляються приймати українців, крім випадків екстреної допомоги. Таким чином, ворог не виконує основну вимогу міжнародного права – забезпечення життєдіяльності регіону.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що група російських загарбників на бронетехніці прорвалася у місто Селидово у Донецькій області, повідомив офіцер ЗСУ з позивним "Алекс". За словами офіцера ЗСУ, в росіян немає шансів закріпитися у Селидово, оскільки українська армія зараз займається ліквідацією противника. "Група російських окупантів на БТР-ах залетіла в Селидово. Смертники пролетіли "на дурачка". Наші хлопці працюють над їх знищенням. Назад у них дороги вже нема. Також у них немає можливості добитися успіху в місті", — розповів військовослужбовець.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що українська влада може бути зацікавлена в запуску виборчого процесу до завершення активних бойових дій, заявив політолог Олексій Кошель. На його переконання, до завершення активної фази бойових дій в Україні неможливо провести вибори. "Станом на сьогодні просто абсурдно говорити про можливість проведення виборчої кампанії у Покровську чи навіть Запоріжжі. Від закінчення війни до голосування має пройти щонайменше півроку. Цей час потрібен хоча б для впорядкування державного реєстру виборців", — зазначив політолог.