Західні ЗМІ дізналися, що Україна і РФ розпочали переговори: про що домовляються

Між Україною та РФ почалися переговори щодо обміну полоненими

Українським силам вдалося захопити в полон сотні російських військових у Курській області. Зараз, як повідомляє західна преса, між Києвом та Москвою тривають переговори щодо їхнього обміну. Про це, зокрема, інформує Financial Times, посилаючись на джерела в українській розвідці.

Видання підтвердило, що представники України та Росії розпочали переговори про обмін полоненими, яких захопили ЗСУ під час операції в Курській області.

Точна кількість захоплених російських військових наразі не розголошується, однак за інформацією урядових джерел та військових, мова може йти про сотні людей.

Переговори між країнами розпочалися після 10 днів інтенсивних боїв у Курській області. Журналісти вважають, що захоплення полонених може посилити позицію Києва в майбутніх переговорах щодо повернення українських громадян, які перебувають у російському полоні від початку війни.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що в омбудсмен Дмитро Лубінець повідомив, що Росія звернулася до України із запитом щодо обміну полоненими. При цьому раніше експерти відзначали, що ЗСУ захопили у Курській області "жирні фігури", яких Росія точно захоче обміняти.

Окрім того, як розповів військовий оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко, у військових, які працюють на Курщині уже закінчується синій армо-скотч. Таким чином він натякнув на те, що в полоні у ЗСУ знаходяться дуже багато російських військових. При цьому експерт відзначив, що мова йде не про сотні полонених, а тисячі. Більшість із них – російські строковики.