Західні ЗМІ дізналися, коли війська КНДР підуть у перший бій проти ЗСУ

Нібито військові КНДР візьмуть участь у боях в Курській області уже у найближчих кілька днів

Україна готується до можливого нападу північнокорейських солдатів, які, за даними The New York Times, нещодавно прибули в Курську область Росії. Українські військові вважають, що ці підрозділи можуть атакувати позиції ЗСУ вже в найближчі дні. Підполковник Артем Холодкевич, заступник командира 61-ї механізованої бригади України, заявив, що їх попередили про ймовірний наступ найближчим часом.

За інформацією видання, Росія зосередила в Курській області близько 50 000 військовослужбовців, у той час як Україна має близько 30 000 солдатів. За оцінками аналітиків, прибуття додаткових 10 000 військових з Північної Кореї може надати Росії перевагу.

Втім, експерти сумніваються в ефективності північнокорейських підрозділів на полі бою. Віктор Кевлюк із Центру оборонних стратегій зазначає, що через мовний бар’єр та відмінності у військовій підготовці координація між північнокорейськими й російськими військами буде складною. Цю думку підтримує колишній посол Німеччини у США Вольфганг Ішингер, підкреслюючи, що залучення іноземних підрозділів стане для російської армії серйозним випробуванням.

Експерти також не єдині в думках щодо ролі північнокорейських військових на фронті. Віктор Кевлюк вважає, що їх можуть використовувати для штурмів на українські укріплені позиції за підтримки російської артилерії, у той час як регулярні російські війська закріплюватимуть захоплені території.

Іншу думку висловив Джон Форман, колишній британський військовий аташе в Москві та Києві. Він припускає, що північнокорейські солдати здебільшого залишаться в обороні для укріплення лінії фронту, що дозволить російським військам звільнити частину сил для наступальних дій. Однак, на його думку, у випадку участі північнокорейців у наступальних операціях їх надійність може викликати сумніви в російської сторони і створити додаткові ризики для російських військ.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що генеральний секретар НАТО Марк Рютте підтвердив присутність військових підрозділів з Північної Кореї в Курській області Росії та пообіцяв посилення підтримки України. Відповідну заяву Рютте зробив у понеділок у штаб-квартирі НАТО.