Західні експерти і "хороші руські" придумали шлях завершення війни: що пропонують Україні

Активно розповсюджується думка про те, що Україна повинна повернутися до так званих стамбульських угод і відмовитися від своїх територій

Зараз активно поширюється версія гіпотетичного сценарію завершення війни, яка полягає у тому, що нинішня ескалація росіянами бойових дій являє собою спробу максимально посилити свої переговірні позиції для укладення перемир'я на їхніх умовах, відзначає політолог Костянтин Матвієнко.

За його словами, ці умови приблизно викладено ще у проекті Стамбульського договору березня 2022 року. Причини такого поспіху, на думку авторів цієї версії, полягають у вичерпанні в агресора ресурсів для ведення війни - економічних, технічних, політичних і людських. Тому, відчуваючи послаблення своїх позицій, росіяни кидають у бій мало не останні резерви.

Таке припущення, звертає увагу політолог, активно заперечують ряд західних коментаторів, а також "хороших росіян", які закликають Україну відмовитися від ідеї відновлення територіальної цілісності, погодившись з стамбульський умовами та визнати нашу країну зоною інтересів Росії.

"І ось тут слід уважно "слідкувати за руками" тих "українських" експертів і колишніх політиків, які чи то втекли в ЄС і США, чи зачаїлися в Україні і активно просувають наратив угоди на рашистських умовах", - додав експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Україну схиляють до пришвидшення рішення щодо перемир’я. При цьому в хід пішли відверто маніпулятивні вкиди. Зокрема матеріали The Financial Times буквально засипають читачів дуже неоднозначними публікаціями, інформацію з яких навіть вимушене було спростовувати міністерство закордонних справ. Мова йде про те, що Україна, буцімто, готова обміняти свої території на безпеку.