Західне ЗМІ пише про нову стратегію ЗСУ: як змінилися цілі ударів по РФ

Українські війська перейшли до нових ударів по території Росії

Збройні сили України тепер використовують нову стратегію у війні з РФ, повідомляє кореспондент BILD Юліан Рьопке. При цьому змінились цілі для завдання ударів по об’єктах країни-агресора.

Журналіст стверджує, що українські військові мусили змінити стратегію з причини скорочень зобов'язань допомоги від партнерів із Заходу на 90%. При цьому, російська армія, маючи великі втрати, продовжує наступати.

"Наразі підтримки з боку США, головного спонсора України, немає взагалі. Тому українській армії доводиться міняти свою тактику", - пише Юліан Рьопке.

Він зазначає, що в ЗСУ за декілька місяців переобладнали закордонні артилерійські снаряди в українські безпілотники-камікадзе.

До того ж, за межею лінії фронту Україна знайшла тимчасову альтернативу щодо звільнення окупованих територій - перейшла до партизанських атак, використовуючи українських спецпризначенців.

При цьому, як стверджує Рьопке, Україна перейшла від раніше військових цілей до знищення інфраструктури РФ, що обслуговує і цивільних мешканців, і військово-промисловий комплекс.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у Британії вказують на масштабний наступ росіян. Міністерство оборони Великої Британії опублікувало звіт розвідки, який свідчить про збільшення інтенсивності наступу російських сил в останні два тижні війни, зокрема це стосується важкої техніки та піхоти.

19 січня Генштаб ЗСУ зафіксував збільшення кількості російських обстрілів на 27%. Росіяни завдали 45 ракетних обстрілів та 81 авіаційний удар. Крім того, дані Генштабу у період з 14 по 18 січня свідчать про початок більш активних бойових дій з боку армії РФ порівняно з 9-13 січня.