Захід звинуватили у бездарній брехні на користь Росії: до чого вона призводить

Захід продовжує стверджувати, що Росія не використовує свої аеродроми біля кордонів з Україною, тому немає сенсу дозволяти бити по ним американською зброєю, хоча це брехня

Західні офіційні особи брешуть, коли стверджують, що немає жодного змісту дозволяти бити вглиб Росії, оскільки росіяни відвели літаки та гелікоптери з аеродромів, заявив військовий оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко.

За його словами, протягом нещодавньої доби окупаційні війська задіяли до півсотні фронтових бомбардувальників Су-34, до 20 штурмовиків Су-25, не менше 10 ударних гелікоптерів Ка-52 та 4 багатофункціональних Мі-8. Було здійснено понад 50 скидів КАБ, а також зроблено до 25 пусків НАР.

Коваленко каже, що всі ці літаки та вертольоти здебільшого піднімалися для виконання бойових завдань з авіабаз у ближній, 300-кілометровій зоні.

"Більше бездарної та відвертої брехні від наших партнерів про те, що ці авіабази не використовуються і сенсу по них бити далекобійними ракетами західного зразка – ні, я почути не очікував, але це сталося", - наголосив Коваленко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Пентагон і західні ЗМІ брешуть, коли заявляють, що удари по аеродромах углиб Росії на 300 кілометрів втратили сенс . Коваленко наголошує, що наразі у ближній зоні поразки розміщено 20 авіабаз, які активно використовують ВКС РФ. За його словами, ці авіабази розміщують як ударні та багатофункціональні вертольоти, так і різні типи тактичної та штурмової авіації. При цьому експерт нагадав, що у повітряному просторі України, над тимчасово окупованими територіями, регулярно застосовуються не лише Су-34, а й штурмовики Су-25, фронтові бомбардувальники Су-24, винищувачі Су-27, Су-30, гелікоптери Мі-24. / 35, Ка-52 і т.д.