Захід втомився від війни в України: на що переключається

Захід переключається на власні національні інтереси, бо втомився від війни в Україні

У зв'язку з наближенням президентських виборів у США, запланованих на листопад цього року, увага американських політиків зосереджена на внутрішніх питаннях. Така ситуація впливає також на європейські країни, які в умовах електоральних циклів більше фокусуються на власних проблемах, заявив в ефірі 24 каналу голова правління Інституту світової політики Віктор Шлінчак.

За його словами, на Заході відчувається певна втома від війни Росії проти України.

"Європейські лідери часто залежні від певних електоральних циклів. Це нам, на жаль, заважає. Приблизно 70 виборів по всьому світу за 2024 – 2025 роки не сприяють тому, щоб про Україну говорили більше. Кожна країна буде виходити зі своїх національних інтересів, зациклюватись певною мірою на власних проблемах. І втома від війни в Україні все одно присутня, як би не хотілося нам цього визнавати", – зазначив Шлінчак.

Експерт підкреслив важливість зустрічей президента України Володимира Зеленського з іноземними лідерами, адже вони допомагають підтримувати увагу до війни. Хоча деякі з цих зустрічей не призводять до прийняття значущих рішень, вони все одно сприяють тому, що українське питання залишається в порядку денному міжнародних партнерів.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що всі ключові рішення чинна і вже наступна адміністрація Білого дому будуть ухвалювати вже після 5 листопада, вважає політолог Юрій Богданов і додає, що так і мало бути, в принципі. За його словами, те мінімальне вікно можливостей щось вирішити до виборів закрилося "завдяки" урагану. Якщо переможе Гарріс — ми в проміжку між 5.11 і 20.01 (інавгурація) зможемо побачити дуже попередній тизер її політики. Якщо переможе Трамп — Байден і Ко будуть намагатися зберегти свою "спадщину" щодо України, сам Трамп буде генерувати ідеї і "телефонувати Путіну і Зеленському" з ідеєю поговорити.