Захід розстелив перед Путіним "червону доріжку": який сигнал надіслав диктатору

Захід сигналізує, що очікує на переговори з Путіним, і тільки якщо той відмовиться, може бути ухвалений дозвіл на удари по РФ

Сполучені Штати і досі не дають дозвіл Україні на те, щоб використовувати західну зброю для ударів по території Росії. Як відзначили у Білому дому президент Джо Байден не змінив рішення щодо ударів американською зброєю вглиб РФ.

"Слід розуміти наступним чином: він може змінити це рішення, якщо Путін дасть негативну відповідь на розстелену "червону доріжку" і фактичне запрошення до компромісних переговорів", - вважає політтехнолог Олег Постернак.

За його словами, від кремлівського диктатора Володимира Путіна чекають на сигнал згоди на переговори по Україні.

"Паралельно це можна обгорнути під соусом переговорів щодо Третього договору СНО. Офіційний меседж Москві Вашингтон вже послав. Якщо він каже "ні" - рішення по "далекобою" буде ухвалено", - вважає Постернак.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Україна давно просить США дозволити бити американською зброєю по території РФ, проте не отримує згоди на це. Шанс на те, що в цій ситуації може щось змінитися Україна отримала після того, як РФ отримала від Ірану балістичні ракети. Після цього пройшли різні консультації між США та Британією, втім рішення знову не ухвалили. При цьому відомо, що дозвіл на удари по РФ американською зброєю є в план перемоги України, який президент Володимир Зеленський планує презентувати Джо Байдену.

Втім, як розповідали "Коментарі", на Заході нібито скептично ставляться до плану перемоги України і називають його "списком бажань". Говорять, що лідери Заходу уже начебто готові до контактів з Путіним. Нібито така зустріч може відбутися перед самітом Великої двадцятки у Бразилії.