Захід обдумує завершення війни в Україні шляхом переговорів: але зіткнувся із дилемою

Деякі партнери України хотіли би завершити війну уже наступного року шляхом проведення переговорів

Деякі союзники України обговорюють можливість завершення війни з Росією шляхом переговорів у 2025 році, проте рішення щодо таких перемовин повинні приймати виключно українські посадовці, про це пише Bloomberg.

За даними джерел агентства, частина партнерів України розмірковує над потенційними шляхами завершення війни, що викликає побоювання в західних столицях. Там вважають, що українські військові можуть бути змушені припинити бойові дії передчасно.

Як зазначають співрозмовники Bloomberg, офіційні особи Заходу почали серйозніше розглядати можливість завершення війни між Україною та Росією за допомогою переговорів у рамках стратегії на 2025 рік. Однак західні партнери наголосили, що остаточне рішення щодо перемовин залишається за Києвом, і тиску на президента Володимира Зеленського з цього приводу немає.

Видання підкреслює, що ці обговорення виникли через те, що на полі бою поки не видно ознак суттєвих змін, і війна наближається до чергової зими. Деякі офіційні особи почали шукати шляхи виходу з цієї ситуації.

Однак залишається відкритим питання, як забезпечити, щоб після потенційного припинення вогню Україна не стала вразливою для нового нападу Росії, і при цьому уникнути втягування західних країн у конфлікт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що протягом останнього часу заявилося дуже багато так званих мирних планів щодо припинення війни в Україні і всі вони пропонують якійсь жертви саме з боку України, а не РФ. Серед цих ініціатив і мирний план Шольца, який нібито також передбачає втрату територій. При цьому в Росії категорично відмовляються обговорювати "формулу миру" Зеленського, бо вона передбачає відновлення територіальної цілісності України.