Захарова виступила з новою заявою про бої в Курську: у чому звинуватила Зеленського

Марія Захарова у пропагандистському повідомленні заявила, що президент Володимир Зеленський використав прорив в Курській області для продовження мобілізації в Україні.

Речниця МЗС РФ Марія Захарова відреагувала на прорив українсько-російського кордону в Курській області та бої на території Росії. Спочатку Захарова назвала інцидент "терористичним актом", а у новій заяві звинуватила президента України Володимира Зеленського. Про це повідомляє портал "Коментарі"з посиланням на російські ЗМІ.

Вранці, 7 серпня Марія Захарова заявила, що Україна нібито здійснює "терористичний акт" в Курській області атакуючи територію РФ. Згодом у своїх соціальних мережах представниця МЗС РФ зробила нову заяву щодо інцидентів з проривом кордону на Курщині.

За словами Захарової, президент України нібито організував бої в Курській області, щоб продовжити мобілізацію в Україні.

"На м'ясорубку у Курську Зеленський відправив громадян України, щоби під шумок продовжити смертельну українську мобілізацію ще на 3 місяці. Сьогодні він підписав відповідний закон", - сказала Захарова.

Зазначимо, що президент України Володимир Зеленський справді підпис підписав законопроєкти про продовження дії воєнного стану та загальної мобілізації на 90 днів, тобто до 9 листопада. Однак, попри пропагандистські заяви Захарової, президент підписує подібний законопроєкт постійно з моменту повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого 2022 року. Тоді було запроваджено воєнний стан на 30 днів, а потім його неодноразово продовжували.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що губернатор Курської області доповів Путіну про прорив кордону та розповів про реакцію російського диктатора.

Також "Коментарі" писали, що Міністерство оборони Росії відреагувало на бої в Курській області.