Загибель бійців 128 бригади на Запоріжжі: росіяни показали відео ракетного удару

В результаті загинуло 28 воїнів 128 бригади

Російські окупанти виставили відеоролик удару "Іскандером" з місця нагородження офіцерів 128-ї гірничо-штурмової бригади Закарпатського регіону.

Відео з'явилось в рашистських пабліках. На ролику можна побачити, що локацію зафіксовано з безпілотника, він і надав координати для прицільного ракетного удару.

Наслідки ракетної атаки трагічні - загинуло щонайменше 20 українських військових. Вже розпочали розслідувати наслідки трагедії.

В Закарпатті оголошено три дні жалоби за загиблими військовими 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади. Починаючи з 6 листопада на території області будуть приспущені державні прапори.

"Війна забирає найкращих. У районі виконання бойових завдань трагічно загинули наші побратими, воїни 128-ї ОГШБр, які ціною власного життя захищали незалежність України від окупантів", – інформував очільник Закарпатської обласної військової адміністрації Віктор Микита.

На Запорізькому напрямку загарбники РФ нанесли удар по представникам особового складу 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади. Жертвами ракетного удару стали військові, ще було поранено цивільних громадян. Про це інформували в управлінні стратегічних комунікацій Апарату Головнокомандувача Збройних сил України.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Зеленський відреагував на удар по 128-й бригаді. Глава держави відреагував на загибель воїнів 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади. За слова Володимира Зеленського, це трагедія, якої можна було уникнути. Відтак, триває відповідне розслідування.

Також президент додав, що за фактом трагедії було зареєстровано також кримінальне провадження та триває розслідування.