За рік війни армія РФ завдала по території України лише з повітря більш як 9 600 ударів

Про актуальну ситуацію щодо повномасштабного вторгнення рашистів оприлюднив на брифінгу Олексій Громов

Ситуацію на фронтах розповів на брифінгу заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов, пишуть "Коментарі".

З початку повномасштабної війни армія рашистів завдала фактично 5 тисяч ракетних та близько 3,5 тисячі авіаційних ударів по території України. Ще 1100 ударів – із застосуванням БпЛА. Лише з початку лютого на Бахмутському напрямку відбулося понад 380 бойових зіткнень з ворогом. Наші воїни мужньо обороняють свої позиції.

Днями, 20 лютого, ворог, при намірі завдати ракетного удару по енергообʼєктах Харківщини, випустив 11 зенітних керованих ракет з бєлгородської області. З них лише одна приземлилася на території України, решта – підірвалися в небі Росії. А напередодні в районі Вугледару та Мар’їнки українські військові знищили 14 танків, 17 БМП та три легких броньовики МТ-ЛБ. Ворог втратив більш як 120 військових убитими та ще 137 пораненими. Це – наслідки "активного" наступу рашистів і лише на одному напрямку.

"У лютому з території РФ завдано майже 220 обстрілів по прикордонних районах Чернігівської та Сумської областей. В тому числі понад 20 обстрілів протягом поточного тижня, — розповів Олексій Громов".

Бригадний генерал уточнив, що ворожа армія продовжує застосовувати зенітно-ракетні комплекси (ЗРК) типу С-300 та С-400 для щоденного терору цивільних жителів України. За його словами, рашистські стратегічні цілі не змінились – у найближчій перспективі Кремль все ще хоче захопити "ключові" населені пункти Донецької області, а надалі – всі Донецьку та Луганську області.

Армія країни-терористки продовжує шукати всілякі ресурси, зокрема, боєприпаси для артустановок – ставку роблять як на власний військово-промисловий комплекс (ВПК), але він має певні обмеження, так і на окремі іноземні країни. У прикордонних районах Брянської та Курської областей ворог тримає угруповання військ, аби сковувати наші Сил оборони і не допустити перекидання їх в райони активних бойових дій. При тому, кількості "штиків", озброєння та військової техніки в рамках угруповання військ "союзної держави" Білорусі та РФ недостатньо для створення ударних угруповань і проведення наступу з Білорусі.

"Стратегічна поразка Росії у війні проти України невідворотна. Оскільки нашу державу підтримують провідні країни світу, ресурси яких у порівнянні з російською федерацією значно більші", - заявив Громов.

Він додав, що зараз Сили оборони виконують поставлені завдання та продовжують боротьбу з ворогом.

Нагадаємо, як писали "Коментарі", президент Польщі Анджей Дуда напередодні заявив, що Варшава готова передати Києву літаки радянських моделей, що залишилися в неї. Мова про МіГ-29.