З’явилась перша реакція Угорщини на бої в Курській області

Радник Віктора Орбана заявив, що війна в Україні загострилась через український наступ на Курську область.

Радник прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана Балаш Орбан закликав світ не радіти наступу України на Курську область Росії. Натомість депутат угорського парламенту вважає, що потрібно зосередитись на мирних переговорах, щоб закінчити війну в Україні.

Угорщина тривалий час не реагувала на прорив російського кордону та бої у Курській області. Однак радник Орбана зробив першу заяву. Балаш Орбан опублікував у соцмережі X зображення з заголовками газет про український наступ на Курщину закликавши світ не святкувати успіхи України.

"Останнім часом тривожні новини: за кілька останніх днів російсько-українська війна загострилася. Світ має прокинутися зараз! Немає сенсу святкувати жорстокі акти війни однієї чи іншої сторони", - пише Орбан.

Далі радник Віктора Орбана наголосив на позиції Угорщини у війні, яка спирається на мирні переговори.

"Позиція Угорщини була чіткою та твердою з першого дня: нема вирішення цього конфлікту на полі бою, лише за столом переговорів! Ні війні", - підсумував Балаш Орбан.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у США відреагували на скарги російського диктатора Володимира Путіна, який жалівся на український наступ у Курській області. Представник адміністрації Байдена Джон Кірбі порадив Путіну ввести свої війська з України, щоб українські сили залишили територію Росії.

Також "Коментарі" писали про те, що Європейський Союз поставив ультиматум для Орбана вказавши кінцевий термін, коли угорський прем'єр має відповісти на питання щодо дозволу росіянам та білорусам отримувати спрощену візу.