З’явилась перша реакція Путіна на бої в Курській області

Через добу після прориву кордону в Курській області Володимир Путін вперше відреагував на інцидент.

Російський диктатор Володимир Путін заявив, що Україна здійснила провокацію, коли прорвала кордон та почала вести бойові дії в Курській області. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Володимир Путін під час засідання з членами уряду РФ вперше прокоментував ситуацію в Курській області. Заява, у якій Путін критикує Україну, відбулась через понад добу після прориву кордону.

"Київський режим здійснив чергову масштабну провокацію, веде невиборну стрілянину з різних видів зброї, в тому числі ракетами. Одразу після нашого зібрання у мене буде зустріч з керівництвом силових відомств, Міноборони, Генеральним штабом, ФСБ. Заслухаю чергову доповідь по тому, що відбувається в Курській області", - сказав Путін.

Також очільник Кремля розповів, що обговорив ситуацію з виконувачем обов'язки губернатора Курської області та дав йому доручення щодо евакуації місцевого населення.

Нагадаємо, що 6 серпня російські ЗМІ та телеграм-канали почали повідомляти про прорив кордону в Курській області. За їх заявами, українські військові почали наступ на населені пункти та обстріляли кілька прикордонних сіл. Наступного дня російські воєнкори повідомили, що бої тривають в 11 населених пунктах, а Україна отримала контроль щонайменше над трьома. Україна офіційно не коментує ситуацію.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що губернатор Курської області доповів Путіну про прорив кордону та розповів, як на цю інформацію відреагував російський диктатор.

Також "Коментарі" писали, що Міноборони РФ відреагувало на бої в Курській області та заявили, що нібито зупинили просування ЗСУ вглиб Росії.