З толерантністю пора закінчувати. У ЗСУ закликали посилити мобілізацію

В Україні люди все частіше виступають проти мобілізації

Українська влада і правоохоронні органи повинні протидіяти спробам громадян зривати мобілізаційні процеси, заявив заступник командира Третьої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін.

Військовослужбовець різко розкритикував перекриття дороги для співробітників ТЦК у Ворохті, позаяк туди перестали їздити відпочиваючі.

"У даному випадку мова не йде про несправедливу мобілізацію і не про те, що забирають "останнього чоловіка" в селі. Тому нам варто припинити гратися у толерантність в подібних випадках", - наголосив Максим Жорін.

За словами офіцера ЗСУ, не можна одночасно сподіватися на перемогу та зривати мобілізацію, "вірити в ЗСУ" та ховатися в обшивці автобусів, щоб перетнути кордон.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що керівництво України хоче звільнити Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського. Серед солдатів навряд чи знайдуться ті, хто співчуває Сирському, вважає офіцер ЗСУ Микола Мельник. За словами військового, якщо Сирського відправлять у відставку, то "навряд чи хтось із солдатів йому поспівчуває", оскільки "його дуболомна стратегія дає йому абонемент в пекло вже за життя".

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що Україна не зможе перемоги у війні з Росією, а тому сторонам доведеться врегулювати конфлікт дипломатичними шляхами, вважає колишній глава Державного департаменту США Джон Керрі. В іншому випадку, на його думку, конфлікт буде заморожений або ж буде катастрофа, коли РФ доб'ється перемоги. Американський дипломат додав, що це єдині можливі варіанти закінчення війни в Україні.