З початку року РФ вкрала 50 тисяч тонн українського зерна: що відомо

Окупанти вивозять зерно через Маріупольський порт

Російські загарбники продовжують грабувати окуповані регіони, щоби максимально обезкровити Україну.

Як пише Центр національного спротиву, впродовж повномасштабного вторгнення росіяни систематично вивозять зерно із захоплених територій.

Повідомляється, що ворог здійснив відвантаження чергової партії збіжжя у Маріупольському порту. За даними Центру спротиву, окупанти відправили в один із російських портів 7,6 тисяч тонн української пшениці.

За інформацією Центру національного спротиву, лише з початку поточного року з Маріуполя морем загарбники вивезли 50,7 тисяч тонн українського збіжжя.

Зазначається, що такі дії окупантів є порушенням міжнародного права.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що колишній посол США в ЄС Гордон Сондленд переконаний, що Дональд Трамп не є принциповим противником військової підтримки України, а запропонований Білим домом пакет допомоги республіканці заблокували в рамках передвиборчих перегонів. Дипломат заявив, що, попри ізоляціоністську риторику, Трамп не є ізоляціоністом та зовсім не мріє про окупацію України російською армією. Гордон Сондленд вважає, що блокування Конгресом США допомоги Україні – це "передвиборчий гамбіт, щоб зробити деяких прихильників Трампа щасливими".

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що наразі абсолютно неможлива угода з РФ, позаяк Україна не готова йти на жодні компроміси щодо територіальної цілісності, заявив голова Офісу президента Україна Андрій Єрмак. При цьому керівник ОПУ визнав, що нова масштабна мобілізація не має підтримки в українському суспільстві.