Ймовірне звільнення Залужного: що думають українські військові

Новий Головнокомандувач повинен забезпечити прибуття свіжих сил і збільшення поставок безпілотників - те, на чому наполягав Залужний

Ймовірне звільнення Валерія Залужного викликає скептицизм серед воєначальників і солдатів на фронті, але вони кажуть, що багато чого буде залежати від того, ким його замінять. Про це пише Reuters.

"Це звільнення зараз було б недоречним, тому що на полі бою командирів не міняєш", - повідомив командир протитанкового підрозділу з позивним "Тигр".

Також військовий зазначив, що багато залежить від того, хто замінить Залужного.

"Найпопулярніші (командири) - це ті, хто тут, і які воюють разом з хлопцями, які сидять в окопах", - сказав він.

Військовий зазначив, що той, хто керуватиме, повинен забезпечити прибуття свіжих сил на заміну і збільшення поставок безпілотників - те, на чому наполягав Залужний.

Про важливі якості наступного головнокомандувача наголосив і командир роти Ігор.

"Перш ніж звільняти когось з посади, особливо такого важливого, потрібно бути впевненим, хто замінить цю людину і їяке бачення майбутнього цієї ситуації",- заявив він.

Окрім цього, ЗМІ оприлюднило результати соціологічного опитування Київського міжнародного інституту соціології, яке було проведене у грудні 2023 року, показало, що 72% українців поставляться до звільнення Залужного негативно, і лише 2% - позитивно.

Інші військовослужбовці, що розмовляли з журналістами Reuters, були обережні і не висловлювали різких думок, які налаштовують головнокомандувача проти президента.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Залужний потрапляє в архетип "батька" і може піти у велику політику. Після ймовірної відставки з посади головнокомандувача ЗСУ Валерій Залужний може піти у велику політику, оскільки його, очевидно, не цікавлять ні робота послом, ні викладання у вузі.