Якщо Україна програє: президент Латвії розповів, до чого потрібно готуватися до Європи

Едгарс Рінкевичс вважає, що якщо Україна програє, це відкриє шлях до світової війни

Президент Латвії Едгарс Рінкевичс вважає, що якщо Україна не зможе встояти і програє у війні проти Росії, це може призвести до третьої світової. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Welt", цитуючи слова латвійського лідера.

Латвійський лідер вважає, що якщо Кремль побачить, що Захід втратив єдність, що кожна країна сама по собі, що підтримка України знизилася в рази, тоді треба "починати боятися насправді". Адже Росія не проґавить можливості піти на подальші провокації, у тому числі проти членів НАТО.

"Якщо Україна не зможе захистити себе, якщо вона програє, тоді це дійсно відкриє шлях до світової війни. Якщо агресора не зупинити, агресор піде так далеко, як тільки зможе", - висловився Рінкевичс.

Латвійський президент додав, що третю світову війну ще можна не допустити, але тільки в тому випадку, якщо підтримка з боку Заходу України посилюватиметься. Перемога України у війні проти Росії – це перемога усієї об'єднаної Європи. Але Україна не зможе перемогти, якщо їй, як і зараз, не вистачатиме озброєння. Все залежить від Заходу.

Читайте також на порталі "Коментарі" - президент України Володимир Зеленський після візиту до США, який залишив неоднозначне враження, відвідав Канаду. Під час брифінгу за результатами зустрічі з канадським прем'єр-міністром Джастіном Трюдо, український лідер повідомив, що ми отримали новий пакет оборонної підтримки, що Канада приєдналася до підготовки наших пілотів для керування літаками F-16, а її компанії візьмуть участь у першому Форумі оборонних індустрій, який незабаром відбудеться в Україні. Що можна сказати про американо-канадський рейд Зеленського? Що могло залишитися за лаштунками? Які очікування виправдалися, а які – ні? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.