"Якщо" та "але": у Німеччині зробили заяву про підтримку України

У Німеччині обіцяють підтримку Україні.

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що Берлін буде допомагати Україні без будь-яких "якщо" чи "але". За його словами, пріоритетним напрямком стане протиповітряна допомога Україні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на повідомленні Міноборони ФРН у соцмережі Х.

Напередодні засідання у форматі "Рамштайн" міністр оборони ФРН Борис Пісторіус зустрівся в Берліні з очільником Міноборони України Рустемом Умєровим та висловив підтримку щодо допомоги Україні.

"Протиповітряна оборона залишається в центрі уваги підтримки Німеччини. Цього року ми поставимо системи IRIS-T, а також включаючи боєприпаси та "Гепарди". Ми продовжуватимемо допомагати й далі – без будь-яких "якщо" чи "але"", - сказав Пісторіус.

6 вересня у Німеччині відбудеться 24-те засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн". Як повідомляє Spiegel, очікується, що участь у засіданні також візьме Володимир Зеленський, який планує "описати всю серйозність ситуації" на війні в Україні. Президент буде говорити про важливість поставок нових засобів ППО та далекобійної зброї для України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що канцлер Німеччини Олаф Шольц обіцяє Україні нові системи протиповітряної оборони IRIS-T. За його словами, по дві установки IRIS-T SLM та IRIS-T SLS буде доставлено до кінця року. Крім того, у 2025 році Україна отримає ще 13 установок.

Також "Коментарі" писали про те, що допомога Україні у розмірі 50 мільярдів доларів опинилась під загрозою. У цьому питанні зіграв несподіваний фактор Камали Гарріс.