"Якщо це такий план, то в нас проблеми з логікою": ЗСУ втрачають позиції на Курщині

Росіяни досягли результату на Курщині

Верховний головнокомандувач та Головнокомандувач ЗСУ заявляли, що контратаки росіян на Курщині абсолютно прогнозовані, ЗСУ до них готові та все заплановано.

"Але якщо це в нас такий план - відступити і дати можливість росіянам відновити контроль над ключовими для них населеними пунктами та з'єднати своє угрупування військ, то в нас проблеми з логікою і адекватністю", - заявив офіцер ЗСУ Микола Мельник.

Він зазначив, що на початку вересня ЗСУ дали можливість росіянам створити плацдарм біля Кореново, з якого росіяни розгорнули атаку бронекулаком на Снагость, застосувавши 56 одиниць техніки.

"Питання: де були мінні поля та хоча б якісь адекватні фортифікаційні оборонні споруди перед Снагістю? Наші батьки-командири спробували контракувати росіян. ЗСУ змогли сповільнити рух росіян, але ключове слово "сповільнити". До бійців немає претензій - наші солдати відчайдушно, залишаючись в оточенні, билися за Красножовтневе і Вишневе. Однак залишається питання, хто винен в тому, що шляхи для відступу були відсічені росіянами", - додав офіцер ЗСУ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на лівому березі Дніпра та островах у Херсонській області активізувалися російські загарбники, повідомив представник ОВСУ "Таврія" Дмитро Лиховій. "У цих боях за острови беруть участь підрозділи РФ зі складу 144 і 205 мотострілецьких бригад, 337 десантно-штурмового полку, 28 мотострілецького полку, 126 окремої бригади берегової охорони і 61 бригади морської піхоти", — повідомив він.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що Захід допускав використання Росією ядерної зброї, оскільки переоцінив підтримку режиму Володимира Путіна з боку Китаю, заявив колишній голова Центрального командування Збройних сил США, генерал Девід Петреус. "На початку війни у нас було обґрунтоване побоювання можливості використання Росією ядерної зброї. Це привело до попередження, що у випадку використання навіть тактичної ядерної зброї буде знищено Чорноморський флот", – розповів він.