Яким чином ЗСУ вдалося так швидко просунутися в Курські області: як перехитрили ворога

Україна провела блискучу кампанію із дезінформації, яка привела до того, що ЗСУ вдалося швидко просуватися у Курській області

Однією з ключових причин успішного просування в Курській області РФ стала ефективна дезінформаційна кампанія, яка перевершила роботу російської розвідки. Про це розповів військовий та політичний експерт, керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко під час чату на "Главреді".

Експерт згадав недавнє інтерв'ю очільника української розвідки Кирила Буданова, де він зауважив, що існує загроза з півночі. Мусієнко припустив, що ці заяви були частиною підготовки до майбутньої операції, зокрема для того, щоб виправдати перекидання українських військ до Сумщини, що могло б викликати запитання у противника.

Він також зазначив, що повідомлення про наявність ворожих угруповань у районі Суджі, які могли б атакувати Сумську область, були частиною цієї стратегії дезінформації. Це дозволило створити ефект раптовості, що є надзвичайно важливим для успішного проведення операцій такого рівня.

"Врешті-решт, ворог виявився непідготовленим, що дозволило нам просунутися вглиб його території", — підсумував Мусієнко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що кремлівський диктатор Володимир Путін та Генштаб РФ цілковито дезорієнтовані через ефективну кампанію ЗСУ у Курській області. Нібито том диктатор навіть наказав влаштувати провокацію на ЗАЕС, щоб налякати світ. Розрахунок на те, що Україну будуть змушувати припинити Курську операцію в обмін на стабільність на АЕС.

При цьому відомо, що РФ уже перекидає свої війська із України назад в РФ. Втім, захопити Донецьку область вона все ж не відломилася. Саме тому загарбники там і далі проводять активні штурми.