Яке місто окупанти можуть захопити "без значних зусиль": чому РФ не атакує Покровськ в лоб

Росія розуміє, що час на прорив фронту обмежений

Ворожа армія продовжує намагатися просуватися на Донбасі, не приховуючи своїх планів захопити всю Донецьку область. Яке місто окупанти можуть захопити "без значних зусиль"? Чому РФ не атакує Покровськ в лоб? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, проаналізувавши думки експертів.

Для загарбника велика мета – перекрити дорогу, яка сполучає Курахове з містом Запоріжжя

Військовий експерт, співробітник СБУ 2004-2015 рр. Іван Ступак в ефірі каналу "Еспресо" висловив думку, що окупанти можуть захопити Курахове без значних зусиль, змусивши ЗСУ відійти від міста, і для цього їм потрібно перерізати ключову трасу, перекривши забезпечення наших військових.

Експерт зазначив, минулого тижня росіянам вдалося пройти на кордоні Донецької та Запорізької областей, в районі Гуляйполя та Великої Новосілки, близько 1 км вглиб території України.

"Не треба бути великим аналітиком, відкриваємо мапу DeepState і бачимо, що далі для загарбника велика мета – перекрити дорогу, яка сполучає Курахове з містом Запоріжжя. Це, щоб зробити перебування наших військових у Кураховому та на його околицях неможливим, і змусити українське командування відійти з цього населеного пункту, і таким чином росіяни змогли б зробити велике захоплення, не докладаючи значних зусиль", - пояснив він.

Експерт зазначив, що наразі найскладніша ситуація на напрямку Селидового і Покровська. Штурмові групи ворога проводять постійні атаки, щоб захопити Селидове, а потім для них відкриється Покровськ. Крім того, відбувається просування у Торецьку, "росіяни захоплюють вулицю за вулицею, будинок за будинком".

Нині РФ зосередила свої сили на флангах від Покровська

Голова ради резервістів Сухопутних військ України Іван Тимочко в ефірі "Київ 24" зазначив, що Донецька область для Росії є значно важчою та пріоритетнішою, ніж Курська область.

За його словами, пріоритетність і важливість цієї цілі російський диктатор Володимир Путін визначив ще у 2022 році.

"Це захопити повністю Донецьку та Луганську область. Ворог буде намагатися розширювати південний плацдарм для того, щоб вийти на південні рубежі Покровська. Зараз у них стоїть завдання вийти на Курахове, Селідове та Покровськ. І ця наступальна операція південніше цих населених пунктів із цим і пов'язана", – сказав Тимочко.

Він також додав, що нині окупанти намагаються розширювати свої фронти для того, щоб прикрити свої фланги під Покровськом.

"Це одна з причин, чому вони концентрують сили на флангах, а не намагаються поки що атакувати Покровск в лоб. Така інтенсивність боїв найближчі кілька тижнів точно відбуватиметься в такому режимі. І приблизно на цих же лініях фронту", – зауважив Іван Тимочко.

Читайте також на порталі "Коментарі" - секретний список уже у Конгресі: яку зброю просить Україна, щоб дати відсіч РФ.