Як українці відреагували б на відставку Залужного: з'явилися результати опитування

У серйозні розбіжності між Зеленським і Залужним вірять лише 8% українців

Приблизно 72% співгромадян негативно поставились б до рішення глави держави Володимира Зеленського зняти з посади головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Майже 43% опитаних стверджують, що певні розбіжності між ними повинні бути, але в серйозні протиріччя вірить лише 8%. Про це розповідають представники Київського міжнародного інституту соціології.

Як стверджують дані опитування КМІС, яке було проведено в період з 4 по 10 грудня серед 1200 респондентів, що мешкають на підконтрольних територіях, приблизно 72% українців негативно оцінюють варіант зі звільненням Залужного.

Позитивно оцінюють такий можливий варіант тільки 2% респондентів. Зокрема не підтримують потенційне рішення 71% тих, хто висловлює довіру Володимиру Зеленському.

Приблизно 43% респондентів вважає, що між главою держави і головнокомандувачем ЗСУ можуть бути певні тертя. Але, тільки 8% вважає розбіжності дуже серйозними. Близько 35% визнають, що непорозуміння не дуже серйозні. Майже 39% не вважає, що конфлікт взагалі є. 18% не визначились зі своєю відповіддю з цього питання.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що президент Зеленський емоційно відреагував на польську блокаду кордону. Український президент подякував Польщі за усю допомогу спочатку російського вторгнення в Україну, але емоційно відреагував на блокування сусідньою країною кордонів, щоб перешкодити експорту української продукції. Таку заяву зробив Володимир Зеленський.

За його словами, Україна постала перед труднощами для експорту української продукції на фоні широкомасштабної військової агресії РФ.