Як українці передпенсійного віку, які втратили роботу, зможуть зберегти свою пенсію: подробиці

В Україні планують ввести новий страховий внесок

В нашій країні можливо буде введено сплату нового страхового внеску. Він допоможе громадянам передпенсійного віку, що залишились без роботи, мати можливості для того, щоб вийти на пенсію. Про це в ефірі телемарафону заявила міністр соціальної політики України Оксана Жолнович

"Вже зареєстровано законопроєкт. Ми вперше даємо можливість людям заплатити за себе страховий внесок. Раніше можна було купити страховий стаж заднім числом, але це було складно. Сьогодні ми спрощуємо цю систему і цифровізуємо її.",- повідомила про новацію очільниця Міністерства соцполітики.

Як наголосила посадовиця, буде розроблено зразок єдиної заяви про приєднання. Такий документ можливо буде оформити в режимі онлайн. Майбутньою новаційною процедурою можуть скористатись 32 категорії мешканців країни.

Оксана Жолнович впевнена, що ця важлива новація Міністерства, при цьому, стане в добрій нагоді українцям, що залишились без роботи в передпенсійному віці. Адже ці громадяни чи їх рідні матимуть змогу сплатити страхові внески для того, щоб мати можливість своєчасно вийти на пенсію.