Як США могли допомогти Путіну взяти Харків: Зеленський зробив зізнання

Під час нового наступу РФ у Харківській області диктатор втратив багато людей, поділився президент України

Глава української держави Володимир Зеленський заявив, що російський диктатор Володимир Путін хотів досить швидко окупувати Харків, поки була затримка допомоги від США. Йдеться про пакет на 61 млрд доларів, який не могли схвалити півроку і через що в української армії почалися серйозні проблеми з нестачею боєприпасів та озброєння. Як повідомляє портал "Коментарі", про це український лідер сказав у Президентському фонді та Інституті Рональда Рейгана, повідомляє Офіс президента України.

Володимир Зеленський зазначив, що з моменту рішення до моменту, коли спорядження надходить до бригад, потрібно багато часу. І Путін хотів цим скористатися.

"І, звичайно, Путін розумів, і розуміє це. І тому у нього була ця інформація. Він хотів використати цю паузу більше півроку в Конгресі з цим рішенням, тому він хотів окупувати швидко Харків, де живе півтора мільйона зараз. Дуже близько до кордону. І вони (люди – ред.) живуть, а по них б'ють щодня, бо хочуть спровокувати хаос і змусити людей втекти. і тому ми зберегли нашу столицю і я думаю нашу країну", - заявив Зеленський.

Президент додав, що Україна забрала людей із селищ, окупованих Росією на Харківщині, оскільки Путіну не важливо, кого вбити. Також, за словами Володимира Зеленського, Росія зазнала значних втрат у повторній Харківській операції.

Глава держави визнав, що Київ втратив ряд селищ вздовж нашого кордону, але все ж таки вдалося забрати людей, зберегти їх життя. Проходила евакуація різних категорій людей, бо російським окупантам байдуже кого вбивати.

"Ви бачили, йому (Путіну – ред.) не важливо кого вбити – солдата, цивільну людину. Тому ми забрали людей із цих селищ і в нього не було успіху. Для нього це була дуже висока ціна цієї операції", – повідомив Володимир Зеленський.

Однак, зараз спостерігається складна ситуація на сході країни. За словами президента, Україна ще чекає на певне обладнання, щоб оснастити бригади.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Зеленський назвав країни, які перестануть існувати, як тільки США вийдуть із НАТО.