Як НАТО може відповісти на відправку солдатів КНДР на війну проти України: ЗМІ дізналися деталі

Bloomberg пише, що Україна незабаром може отримати серйозне посилення щодо нових поставок військової техніки та озброєння

Є відразу кілька способів, які може використовувати Північноатлантичний альянс, щоб відповісти на відправлення північнокорейських солдатів до Росії. Один із них – суттєве посилення підтримки України. Як повідомляє портал "Коментарі", про це інформує "Bloomberg".

Автори матеріалу пишуть, що південнокорейська розвідка з'ясувала, що Північна Корея незабаром відправить другу партію своїх солдатів до Росії. Документ із таким змістом вже направили союзникам Сеула.

Також у документі йдеться, що на Далекому Сході Росії зараз проходить підготовку перша група із 1500 елітних бійців спецназу КНДР. Її доставили туди в період із 8 до 13 жовтня на кораблях. Загалом у Росію планується відправити близько 10 тисяч північнокорейських солдатів.

За даними розвідки Південної Кореї, з серпня минулого року Пхеньян відправив окупантам близько 8 мільйонів 122-мм і 152-мм артснарядів північнокорейського виробництва. Також до РФ було доставлено 100 ракет Hwasong-11 та протитанкову зброю Bulsae-4.

Два джерела Bloomberg розповіли, що Сеул планує представити частину своїх розвідданих офіційним особам НАТО у понеділок.

За словами співрозмовників видання, потенційна відповідь НАТО на такі дії Пхеньяна "обмежена". Він може містити посилення допомоги Україні, а також зміцнення співробітництва з країнами Індо-Тихоокеанського регіону.

У звіті Південної Кореї, як уточнює Bloomberg, також зазначено, що північнокорейські війська відправлять на війну проти України після підготовки Далекого Сходу, яка триватиме приблизно місяць. Також Кремль планує видати солдатам КНДР зброю, форму та підроблені посвідчення особи, щоб видати їх за мешканців східних регіонів РФ.

Читайте також на порталі "Коментарі" - перекидання військ КНДР до Росії: чому Пекін вже закінчує терпіння.