Ядерний удар по Україні: президент Польщі Дуда пояснив, якою буде реакція світу

Анджей Дуда вважає, що Росія ніколи не "відмиється", якщо завдасть ядерного удару по Україні.

Президент Польщі Анджей Дуда прокоментував ядерні погрози російського диктатора та розповів про реакцію світу, якщо Путін застосує ядерну зброю проти України. За його словами, світ ніколи цього не пробачить Росії.

Анджей Дуда в ефірі TVN24 відреагував на заяву Путіна щодо зміни ядерної доктрини РФ. За словами президента Польщі, у погрозах російського диктатора немає нічого нового, адже в документі записано, що "Росія залишає за собою право використовувати всі наявні в її розпорядженні засоби, в тому числі ядерні, у разі виникнення загрози Росії".

"У цьому немає нічого нового. Однак Володимир Путін, як і його генерали, також добре розуміє, що той, хто першим застосує ядерну зброю, той проклятий. Вони це знають, тому донині її не використали", - сказав Дуда.

Президент Польщі також прокоментував той випадок, якщо Путін все ж здійснить ядерний удар по Україні.

"Росіяни ніколи не відмиються від цієї відповідальності, навіть у найменшій мірі. Світ ніколи їм не пробачить. І вони це чудово знають", - сказав польський президент.

Також Дуда вказав, що лідер Китаю Сі Цзіньпіна висловлювався проти застосування ядерної зброї.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко оцінив зміну ядерної доктрини РФ. За його словами, це чергові спроби російського диктатора Володимира Путіна шантажувати світ ядерними загрозами.

Також "Коментарі" писали про очільника МЗС Польщі Радослава Сікорського, який викрив російську брехню під час засідання в ООН. Для цього Сікорський показав дві фотографії.